مقامهای جمهوری اسلامی به کمیته بینالمللی المپیک اعلام کردند سیاست تحریم ورزشکاران و تیمهای اسرائیلی را ادامه میدهند و از این سیاست دفاع هم میکنند. محمود خسرویوفا، رئیس کمیته ملی المپیک جمهوری اسلامی، این سیاست را در دیدار که با توماس باخ، رئیس کمیته بینالمللی المپیک داشت، به او یادآور شد.
به گفته خسرویوفا، در این دیدار در رابطه با خودداری ورزشکاران ایرانی از رقابت با برخی حریفان خارجی، توضیح داده شد که آنها در مورد برخی کشورها «محدودیتهایی» دارند که این «دولتی» نیست، بلکه «مذهبی و اعتقادی» است و «مربوط به دولت نیست که بخواهد دستور بدهد».
او مدعی شد نگاه توماس باخ هم پس از ارائه این توضیحات «تغییر» کرد. همانطور که پیشتر نگاه رئیس فدراسیون جهانی کشتی به این مسئله «تغییر» کرده بود.
خسرویوفا ادامه داد: مسائلی که در چهار دهه گذشته به دلیل رویارو نشدن با ورزشکاران و تیمهای ورزشی اسرائیل برای ورزش ایران پیش آمد، ناشی از این است که در جمهوری اسلامی این مسئله «دولتی» تعریف شده است و «ما نتوانستیم به یک تفاهم جمعی برسیم». این مقام ورزش جمهوری اسلامی توضیح داد که منظورش از این ریشههای اعتقادی و مذهبی، اختلافهای ۱۴۰۰ سالهای است که در قرآن و سایر متون مذهبی به آنها اشاره شده است.
از این توضیحات خسرویوفا چنین برمیآید که سیاست مقامهای جمهوری اسلامی در این خصوص از دستاویزهای دولتی و سیاسی، به دستاویزهای مذهبی چرخش کرده است. این چرخش به منزله تایید آزارواذیت سازمانیافته ۴۰ ساله یهودیان در ایران و نفرتپراکنی دینی و قومی است که مقامهای جمهوری اسلامی در این سالها بارها آن را انکار کردهاند.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
یهودیان در ایران پس از به قدرت رسیدن روحانیون شیعه و به بهانه اختلافهای تاریخی و عقیدتی، تحت شدیدترین فشارها، تبعیضها و نفرتپراکنیها قرار گرفتند. پیش از شورش ۱۳۵۷، حدود ۶۰ تا ۸۰ هزار یهودی در ایران ساکن بودند. جمعیت آنها به واسطه نفرتپراکنی سازمانیافته جمهوری اسلامی اکنون به ۱۸ تا ۲۲ هزار نفر رسیده است.
جدال تاریخی اسلامــیهودیت، تخاصم سیاسی جمهوری اسلامی با اسرائیل و مسئله «یهود مخفی»، سه منبع اصلی تولید خشونت و آزارواذیت جامعه یهودیان ایران تحت حاکمیت روحانیون شیعهاند که حالا این جدال در عرصه ورزشی از حوزه تخاصم سیاسی جمهوری اسلامیــاسرائیل به جدال اسلامــیهودیت تغییر وضعیت داده است.
این وضعیت دنبالهرو و موید آزارهای ۴۰ ساله جمهوری اسلامی علیه یهودیان ایران است که در قالب تولید هزاران محتوای ضدیهودی و یهودستیزانه به اسم «نقد دین یهودی» یا «دفاع از حقانیت اسلام در برابر دین یهود» تولید و منتشر شدند و وخیمتر شدن شرایط زندگی برای پیروان این دین در ایران را در پی داشتند.
حوزههای علمیه، نهادهای مذهبی، رسانهها و حتی نهادهای امنیتی و اطلاعاتی طی این سالها با این هدف اصلی و چندین هدف فرعی دیگر این محتواها را تولید و منتشر کردند. این موضوع حالا به عرصه مسابقات ورزشی بینالمللی هم کشیده شده است.
سردمداران نفرتپراکنی علیه دین یهود و پیروان آن در ایران حوزههای علمیه و نهادهای مذهبیاند که با نهاد قدرت و سیاست پیوندی عمیق دارند و در دولت ابراهیم رئیسی هم بار دیگر قدرتشان افزونی یافته است و از بازتولید نفرت علیه یهودیان حتی در مسابقات ورزشی ابایی ندارند.